Proeverijen

Op het gebied van proeverijen kan Wijnhemel op allerlei manieren bijstaan, zoals bijvoorbeeld…

 • Bemanning proeftafels
  Bij evenementen en proeverijen kan Wijnhemel assisteren achter of bij de proeftafels. Denk hierbij aan uitschenken, uitleg van de aanwezige wijnen of zelfs de gehele opzet.
 • Bedrijfsfeestjes
  Afdelingsborrel in het kader van wijn? Wijnhemel kan adviseren omtrent opzet, inkoop, mogelijke thema’s en ter plekke uitleg geven.
 • Proeverijen op locatie
  Wijnhemel organiseert ook proeverijen bij mensen thuis. Een scala aan thema’s is mogelijk, altijd in overleg en overeenkomstig het afgesproken budget. Er geldt geen afnameverplichting, wij zijn immers onafhankelijk. Lekker bevonden wijnen zijn uiteraard altijd beschikbaar (verwijzing naar winkel/webshop of inkoop via Wijnhemel). Heeft u zelf een uitgebreide collectie wijnen in huis? Geen probleem, dan levert Wijnhemel advies en uitgebreide uitleg over de wijnen.
 • Blindproeverijen
  Alle proeverijen kunnen ook ‘blind’ worden uitgevoerd. Een aantal wijnen wordt dan geproefd en beoordeeld zonder (deels) te weten welke wijn het betreft. Hierbinnen zijn vele varianten en thema’s mogelijk. De wijnen worden beschreven met een proefformulier en een aromawiel als hulpmiddel. De beschrijvingen worden vervolgens besproken en na de onthulling wordt nader ingegaan op de aspecten van de geproefde wijnen. Deze methodiek is zeer geschikt als oefening voor o.a. SDEN2 en 3.

Proeverij Deutschlandsberg